Víza

Bezvízový styk do Thajska omezen na dva vstupy za rok na pozemní hranici

Bezvízový styk do Thajska

Thajská chunta vydává novou ministerskou vyhlášku ohledně bezvízového styku s Thajským královstvím. Nová ministerská vyhláška byla zveřejněna dne 1. prosince 2016 v Royal Gazette, čímž nabývá platnosti od 31.12.2016. Týká se všech zemí, které mají s Thajskem dohodu o vyjímce z vízové povinnosti tzv. Visa exemption, mezi něž patří i Česká republika a Slovensko. Z vyhlášky jsou vyjmuti občané Malajsie, …

Číst celý článek »

Turistické vízum do Thajska aneb velké změny

Turistické vízum do Thajska

S platností od 13.11.2015 Thajsko provedlo změny ve vydávání turistického víza. A změny jsou tak zásadní, že to pro mnohé lidi není vůbec dobrá zpráva. Není to dobrá zpráva pro ty, kteří v Thajsku pobývali dlouhodobě na turistické vízum, ale i pro ty, kteří cestují po celém světě a pro návštěvu Thajska na dobu delší než 1 měsíc se rozhodnou …

Číst celý článek »

90-ti denní hlášení na imigrační úřad on-line

Hlaseni TM47

Držitelé jakéhokoliv thajského Non-immigrant víza (studijní vízum, pracovní vízum, rodinné vízum, důchodcovské vízum atd.) a Extension of stay delší 3 měsíců se, podle platných imigračních předpisů, musí každých 90 dní hlásit na imigračním úřadu. K hlášení slouží formulář TM47, který je nutné vyplnit včetně aktuální adresy pobytu. Dosud bylo možné hlášení pomocí formuláře TM47 provést buď osobně na nejbližším imigračním …

Číst celý článek »

Co vás čeká, když v Thajsku překročíte povolenou délku pobytu?

Víza overstay

Při vstupu do Thajského Království obdržíte do cestovního pasu od imigračního úředníka razítko s datumem, do kterého můžete v Thajsku pobývat. Pokud nemáte vízum, dostanete povolený pobyt na dobu 30 dní, pokud máte turistické vízum, dostanete 60 dní a pokud máte Non-immigrant vízum, dostanete 90 dní. Když doba povoleného pobytu uplyne, musíte buď Thajsko opustit a nebo si na kterémkoliv …

Číst celý článek »

Imigrační šílenství aneb Konec cizinců v Thajsku?

Imigracni urad thajsko

Již přes dva měsíce sleduji téměř každý den v thajských médiích, na Facebooku i na několika internetových fórech hysterii kolem změn vynucování platného imigračního zákona a sám nevím, co si o tom všem mám myslet. Právě z tohoto důvodu jsem o tom zatím nenapsal vůbec nic, protože cokoliv bych během těch uplynulých dvou měsíců napsal, by bylo pravděpodobně neobjektivní a …

Číst celý článek »

Non-immigrant B – Pracovní vízum do Thajska

Non immigrant B viza

Pokud chcete v Thajsku pracovat, budete potřebovat vízum Non-immigrant B, kde písmeno “B” znamená “Business”. Stejné vízum můžete získat i v případě, že v Thajsku budete podnikat, dlouhodobě tu zastupovat českou firmu a vést obchodní jednání s thajskými dodavateli či odběrateli nebo budete investovat do nějaké firmy. Pro všechny tyto případy je vízum Non-immigrant B. Aby jste mohli v Thajsku …

Číst celý článek »

Delší pobyt v Thajsku na turistické vízum

Turisticke vizum do Thajska

Obyvatelé České republiky a Slovenské republiky mohou na území Thajska pobývat po dobu 30-ti dní bez víza (při překročení pozemní hranice do Thajska je to jen 15 dní). Pro delší pobyt než 30 dní je nutné mít vízum – buď běžné turistické vízum a nebo účelové vízum tzv. “non-immigrant”, podle účelu dlouhodobého pobytu. Chcete-li v Thajsku pobývat 6 měsíců v …

Číst celý článek »

Thajské vízum pro důchodce aneb Retirement Visa Non-immigrant O-A

thajske vizum pro duchodce

Pro cizince, kteří dosáhnou věku 50-ti let je jedním ze způsobů dlouhodobého pobytu v Thajsku vízum pro důchodce respektive Retirement Visa, které spadá do kategorie Non-immigrant O-A. Držitel tohoto typu thajského víza může být v Thajsku po dobu 1 roku, přičemž pracovní činnost v Thajsku je striktně zakázána. O vízum lze požádat u Konzulárního oddělení Královského Velvyslanectví Thajského království v …

Číst celý článek »

Cestovní pojištění do Schengenu pro Thajce akceptované státy Schengenu

Cestovni pojisteni Thajsko

Jak jsem již psal v předchozích příspěvcích, jednou z povinností Thajského občana k podání žádosti o vízum do Schengenu je platné cestovní zdravotní pojištění. Málokdo ovšem ví, že ne všechny pojišťovny jsou Velvyslanectvími akceptovány. Existuje totiž oficiální seznam schválených pojišťoven, které Velvyslanectví členských státu uznávají a pokud je předložen doklad z jiné než schválené pojišťovny, pak na takové pojištění není …

Číst celý článek »

Víza do Schengenu pro thajského partnera – akreditované cestovní kanceláře

schengen

Tento článek byl aktualizován 9.3.2016. Pokud chcete vaší thajskou partnerku, partnera, kamarádku či kamaráda přivézt do ČR, bude potřebovat Schengenské vízum, o které lze požádat na Velvyslanectví ČR v Bangkoku. O tom jak toto vízum získat a co je k podání žádosti potřeba jsem již psal např. v článku Víza pro vaší Thajskou lásku do EU a další důležité informace. Pokud …

Číst celý článek »

Non-immigrant O víza do Thajska pro dlouhodobý pobyt

Velvyslanectvi thajskeho kralovstvi

Jednou z možností, jak dlouhodobě pobývat v Thajsku je získání víza typu Non-immigrant O. Písmeno O v tomto případě znamená “Others” a do této kategorie spadá mimo jiné i případ manželství s občanem Thajského království. Pokud tedy máte za manžela či manželku občana Thajska a vlastníte platný oddací list, pak jste oprávněni požádat o přidělení právě tohoto víza. Občanům České …

Číst celý článek »

Víza do Thajska

viza do thajska

AKTUALIZACE provedena 30.11.2015. S platností od roku 2011 je možné pro občany České republiky i Slovenska přicestovat do Thajska za turistickým účelem bez víza na základě vyjímky z vízové povinnosti tzv. Visa Exemption. V takovém případě obdrží občan ČR jednorázové vstupní razítko při vstupu do země od imigračního úřadu a to na dobu 30 dní při překročení hranice na mezinárodním …

Číst celý článek »

Víza pro vaší thajskou lásku do EU a další důležité informace

Víza do Schengenu pro thajce

Pokud budete chtít svojí thajskou lásku popřípadě kamarády vzít do Čech nebo kamkoliv jinde po EU, bude třeba pro ně vyřídit vízum. Jelikož Česká republika i Slovensko jsou členy Schengenu (společného evropského prostoru), žádá se tedy již o Schengenské vízum, které je platné pro vstup na celé uzemí Schengenského prostoru. Vízum vydávají jednotlivá velvyslanectví státu Schengenského prostoru a pravidla pro …

Číst celý článek »