Označeno štítky: očkování do thajska
- Toto téma obsahuje celkem 9 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel
Jitka a poslední změna proběhla před 5 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
-
Pavel Bergman
SprávceOčkování do Thajska je jedno velké téma, na které se lidé ptají neustále. Lékaři v evropě radí očkovat žloutenky, břišní tyfus, malárii atd. Dle mého názoru je to nesmysl a pouze jeden velký business hlavně pro lékaře. Thajci mají velmi podobný očkovací kalendář jako češi a jediné očkování, které mají navíc je Japonská encefalitida. Očkování do Thajska je naprosto zbytečné zatížení organismu a peněženky. Pokud budete dodržovat základni hygienické návyky a chránit se běžným českým způsobem před komáry, pak vám nic nehrozí. Většina cizinců žijících v Thajsku trvale žádné zvláštní očkování nemá vč. mne. Ohrožená skupina lidí v Thajsku pro malárii jsou farmáři na severovýchodě Thajska, kteří se pohybují od rána do večera na rýžových polích plných komárů a pak malé thajské děti spící přes den venku bez ochranu proti komárům. Žloutenky, tyfus atd. vám hrozí v ČR asi tak stejně jako v Thajsku.
O očkování thajců se více dočtete v tomto článku https://www.thajskyraj.com/2013/03/01/povinne-ockovani-v-thajsku/
www.thajskyraj.com | Blog o životě v Thajsku
-
Anonymní uživatel
Hostdobry den, chystame se v dubnu do thajska a chceme se podivat i do dzungle, myslim, ze antimalarika jsou asi nutna, protoze si neumim predstavit, ze se clovek dokonale vyhne komarimu stipnuti, co o tom soudite? diky, petra
-
Pavel Bergman
SprávceVelmi záleží na tom ve které části Thajska se v džungli budete pohybovat. Největší riziko malárie v Thajsku, pokud nějaké je, tak je v příhraničních oblastech s Laosem, Kambodžou a Barmou, jelikož tyto země nedělají téměř žádná opatření (postřiky atd.) proti malárii, které Thajsko dělá. Osobně si myslím, že by jste si měli vystačit s repelentem se složkou DEET a pokud budete v džungli i spát, pak bych doporučoval použít síť proti komárům. Antimalarika jsou dle mého názoru zcela zbytečná. Pokud budete dělat naprosto běžná opatření proti komárům, která by jste dělali i v ČR, pak vám žádné velké riziko malárie nehrozí. Ledaže by jste byli od rána do večera namočení v rýžových polích severovýchodního Thajska.
A pokud přece jen chcete mít antimalarika při sobě, pak je doporučuji koupit v Thajsku v lékárně, neboť budou rozhodně levnější.
-
Jiří Šafránek
ÚčastníkDle mého názoru pokud jedu do země kde hrozím malárie pouze na dovolenou což z pravidla obnáší 2 – 3 týdny nedoporučoval bych očkování v žádném případě, jednak se enormě zatěžuje organismus a pak tyto protilátky mají celkem dost vedlejších účinků a může se lehce stát, že z draze zaplacené dovolené nebudete mít ve finále vůbec nic. Někteří lékaři doporučují na takhle relativně krátkou dobu neočkovat a raději pokud náhodou malárii nedejbože dostanete léčit ji až po návratu do ČR. Malárie je velmi dobře a rychle léčitelná ……
-
Klára
HostDobrý den,
chtěla bych Vás požádat o radu. Jsme na Koh Changu a potkal nás lehké střevní potíže. Ještě jsme je v Thajsku neměli, tak se chci poradit, zda to řešit anebo ponechat volnému průběhu. Pokud řešit, co by jste prosím doporučil? Jiné příznaky doprovodné nejsou. Děkuji veliceA když Vám píši, tak pokud mohu, tak při jednom. Záleží nám na dojmu u Thajců a jsme k nim slušní jako oni k nám. A tak nechceme udělat nic o čem si nejsme jistí, abychom je neurazili. Nejsme v Thajsku prvně, ale za experty se nepovažujeme. Dotaz tedy, zda se nechává za úklid pokoje nějaké všimné, poděkování. Uklízí nám tu každý den, přestože to není třeba a nechceme penězi udělat nějaký přešlap. Bohužel jsme ze země, kde se čeká nějaká ta koruna za vše, tak jsme možná již zdegenerovaný:-)
Poradíte prosím
S poděkováním
P.S. chystáme se na Vámi dobrodružně popsanou cestu na Long beach:-). Díky za tento blog
Klára
-
Pavel Bergman
SprávceDoporučuji zakoupit přípravek OREDA, který se rozpouští ve vodě. Cena cca 5 THB viz můj příspěvek https://www.thajskyraj.com/forums/tema/zaludecni-strevni-potize/ no a pijte hodně vody, ale pokojové teploty.
Co se týče dýška pro uklízečku, tak ji můžete dát nějaké peníze, pokud jste s její prací opravdu spokojení. Na Koh Changu většinou uklízí Kambodžanky, které dělají za pár babek a všechno ještě k tomu posílají do Kambodži rodině. Takže pokud jste skutečně spokojení, pak uděláte nejen dobrý skutek, ale uklízečka bude mít určitě velkou radost. Spropitné se většinou nedává v takových těch thajských jídelnách, kde se najíte za 20 – 40 THB. V normálních restauracích na Koh Changu opět jen pokud jste spokojení. Pokud spokojení nejste, nebo nic moc, pak spropitné nedávejte.
Šťastnou cestu na Long Beach 🙂
P.S. Doporučuji jet pak z Long Beach ještě dál až úplně na konec, je to tam pak trochu do kopce, ale stojí to za to. 🙂
-
Klara
HostDekuji Vam za vsechny rady. Koh Chang si opravdu uzivame. Skvele misto se skvelou prirodou.
Klara
-
Rene
HostAhoj, já jel do Thajska loni přes Arcadia Air http://www.exotickapriroda.cz/ . A očkování jsem řešil přes moji doktorku. A taky říkala že za ni je to zbytečný, nicméně jsem se očkovat nechal. Takže souhlasím že možná to není potřebný, ale jistota je jistota. I když jsem měl zaplacený pojištění a všechno, nerad zbytečně riskuji a radši si dovolenou užiji. 🙂
-
Rene
HostAhoj, já jel do Thajska loni přes Arcadia Air exotickapriroda.cz . A očkování jsem řešil přes moji doktorku. A taky říkala že za ni je to zbytečný, nicméně jsem se očkovat nechal. Takže souhlasím že možná to není potřebný, ale jistota je jistota. I když jsem měl zaplacený pojištění a všechno, nerad zbytečně riskuji a radši si dovolenou užiji. 🙂
-
Jitka
HostAhoj René, když jsi už tam byl, jaká místa bys mi doporučil navštívit? Nejspíš budou asi základní s velkým přílivem turistů, i když já si myslím, že by taky stály za shlédnutí. Možná nějaké národní parky, jiné ostrovy nebo objevil jsi něco jiného sám či z doslechu?.. Kdyžtak seznam těch míst je vypsán tady – http://magazin.cz/cestovani/10957-kam-do-thajska-20-tipu-co-musite-navstivit-a-videt-na-vlastni-oci
-
-
-
AutorPříspěvky