Archivy štítků: dlouhodoby pobyt v Thajsku

90-ti denní hlášení na imigrační úřad on-line

Hlaseni TM47

Držitelé jakéhokoliv thajského Non-immigrant víza (studijní vízum, pracovní vízum, rodinné vízum, důchodcovské vízum atd.) a Extension of stay delší 3 měsíců se, podle platných imigračních předpisů, musí každých 90 dní hlásit na imigračním úřadu. K hlášení slouží formulář TM47, který je nutné vyplnit včetně aktuální adresy pobytu. Dosud bylo možné hlášení pomocí formuláře TM47 provést buď osobně na nejbližším imigračním …

Číst celý článek »

Thajské vízum pro důchodce aneb Retirement Visa Non-immigrant O-A

thajske vizum pro duchodce

Pro cizince, kteří dosáhnou věku 50-ti let je jedním ze způsobů dlouhodobého pobytu v Thajsku vízum pro důchodce respektive Retirement Visa, které spadá do kategorie Non-immigrant O-A. Držitel tohoto typu thajského víza může být v Thajsku po dobu 1 roku, přičemž pracovní činnost v Thajsku je striktně zakázána. O vízum lze požádat u Konzulárního oddělení Královského Velvyslanectví Thajského království v …

Číst celý článek »

Non-immigrant O víza do Thajska pro dlouhodobý pobyt

Velvyslanectvi thajskeho kralovstvi

Jednou z možností, jak dlouhodobě pobývat v Thajsku je získání víza typu Non-immigrant O. Písmeno O v tomto případě znamená “Others” a do této kategorie spadá mimo jiné i případ manželství s občanem Thajského království. Pokud tedy máte za manžela či manželku občana Thajska a vlastníte platný oddací list, pak jste oprávněni požádat o přidělení právě tohoto víza. Občanům České …

Číst celý článek »

Víza do Thajska

Víza Thajsko

AKTUALIZACE provedena 30.11.2015. S platností od roku 2011 je možné pro občany České republiky i Slovenska přicestovat do Thajska za turistickým účelem bez víza na základě vyjímky z vízové povinnosti tzv. Visa Exemption. V takovém případě obdrží občan ČR jednorázové vstupní razítko při vstupu do země od imigračního úřadu a to na dobu 30 dní při překročení hranice na mezinárodním …

Číst celý článek »