Advertisements

Archivy štítků: vizum do Thajska

Bezvízový styk do Thajska omezen na dva vstupy za rok na pozemní hranici

Bezvízový styk do Thajska

Thajská chunta vydává novou ministerskou vyhlášku ohledně bezvízového styku s Thajským královstvím. Nová ministerská vyhláška byla zveřejněna dne 1. prosince 2016 v Royal Gazette, čímž nabývá platnosti od 31.12.2016. Týká se všech zemí, které mají s Thajskem dohodu o vyjímce z vízové povinnosti tzv. Visa exemption, mezi něž patří i Česká republika a Slovensko. Z vyhlášky jsou vyjmuti občané Malajsie, …

Číst celý článek »

Imigrační šílenství aneb Konec cizinců v Thajsku?

Imigracni urad thajsko

Již přes dva měsíce sleduji téměř každý den v thajských médiích, na Facebooku i na několika internetových fórech hysterii kolem změn vynucování platného imigračního zákona a sám nevím, co si o tom všem mám myslet. Právě z tohoto důvodu jsem o tom zatím nenapsal vůbec nic, protože cokoliv bych během těch uplynulých dvou měsíců napsal, by bylo pravděpodobně neobjektivní a …

Číst celý článek »

Delší pobyt v Thajsku na turistické vízum

Turisticke vizum do Thajska

Obyvatelé České republiky a Slovenské republiky mohou na území Thajska pobývat po dobu 30-ti dní bez víza (při překročení pozemní hranice do Thajska je to jen 15 dní). Pro delší pobyt než 30 dní je nutné mít vízum – buď běžné turistické vízum a nebo účelové vízum tzv. “non-immigrant”, podle účelu dlouhodobého pobytu. Chcete-li v Thajsku pobývat 6 měsíců v …

Číst celý článek »

Non-immigrant O víza do Thajska pro dlouhodobý pobyt

Velvyslanectvi thajskeho kralovstvi

Jednou z možností, jak dlouhodobě pobývat v Thajsku je získání víza typu Non-immigrant O. Písmeno O v tomto případě znamená “Others” a do této kategorie spadá mimo jiné i případ manželství s občanem Thajského království. Pokud tedy máte za manžela či manželku občana Thajska a vlastníte platný oddací list, pak jste oprávněni požádat o přidělení právě tohoto víza. Občanům České …

Číst celý článek »

Víza do Thajska

Víza Thajsko

AKTUALIZACE provedena 30.11.2015. S platností od roku 2011 je možné pro občany České republiky i Slovenska přicestovat do Thajska za turistickým účelem bez víza na základě vyjímky z vízové povinnosti tzv. Visa Exemption. V takovém případě obdrží občan ČR jednorázové vstupní razítko při vstupu do země od imigračního úřadu a to na dobu 30 dní při překročení hranice na mezinárodním …

Číst celý článek »